top of page

Mahdollisuus tulla viikottain nauramaan yhdessä,

on huikean hieno juttu. 

Naurutreeneihin voit osallistua joka viikko tai silloin kun sinulle sopii. Idea on, että nyt on mahdollisuus tulla treenaamaan naurulihaksia, asuinpaikasta riippumatta.  Tarvitaan vain toimiva nettiyhteys ja tietokone (suositus, mutta myös muilla laitteilla voi osallistua).

 

 

Naurutreeneihin osallistutaan aivan kuin fyysisessä salissa tapahtuvaan naurutreenit tunnille. Siksi myös zoomissa pidetään videokuva koko tunnin ajan päällä, mutta ei välttämättä mikrofonia (suotavaa on, jotta kuullaan toistemme naurua). Tämä lisää mahdollisuutta kokea naurutreenien yhteisöllinen hauskuus. 

 

 

Naurutreenit tunteja pidetään vaihtelevasti, ma, ti, ke päivinä ja aina klo.18 + 1h (+vapaaehtoinen rupatteluhetki). Zoomiin voi tulla 17.50 alkaen ja viimeistään 18.15, jonka jälkeen naurusalin ovet sulkeutuvat. Olethan ajoissa paikalla!

 

Jokainen osallistumiskerta lunastetaan erikseen ja lipun norm. hinta on 12€/ hlö/ kerta. Saman laitteen kautta voi osallistua useampi ja max 4hlö ja jokainen tarvitsee oman lipun tunnille. 

Alempana tällä sivulla löydät kaikki kevään tuntien päivämäärät.

 


                                 NAURA ILMAISEKSI TOUKOKUUSSA! 
 

SUOSITTELE KOLMELLE ystävällesi ja saat itsellesi

ilmaisen lipun naurutreenit tunnille.

Lähetä kolmen ystäväsi nimet alla olevasta linkistä.

Kun ystäviesi ostot näkyy järjestelmässä, voit lunastaa ilmaisen lippusi naurutreenit tunnille. 
 

Kerro viestissä mille tunneille kolme ystävääsi osallistuvat sekä mille tunnille haluat oman ilmaisen naurutreenit kerran.

Saat sähköpostiisi 1h ennen omaa naurutreenit tuntiasi zoom linkin,

jonka kautta pääset osallistumaan ilmaiseksi.

 

Lähetä viesti >>   tästä linkistä>>>  (yhteydenottolomake).

Yllätä ja osta lippu ystävällesi vaikka lahjaksi!

MITÄ NAURUTREENIT TUNNEILLA TEHDÄÄN? 

Naurutreenit tunneilla tehdään helppoja nauru-, liike-, hengitys-, ja muita harjoituksia sekä vapaanauruosio sekä eri pituisia sanallisia rentoutusharjoituksia. Tarjolla on välillä myös teemallisia naurutreenit tunteja. 

 

Joillakin tunneilla teemme  harjoituksia lattialla, jotka voi halutessaan vaihtoehtoisesti tehdä myös tuolilla. Lue lisää esittelyt nauruhyvinvointi -menetelmistä (sivun alalaita).


 

MILLAINEN TILA TARVITAAN?

Varaa häiriötön, rauhallinen tila, jossa on tarpeeksi valaistusta, jotta sinut nähdään ja sinä näet muut ruudulla. Varaa tilaa liikkumiselle tietokoneen edessä, että mahdut ottamaan useampia askelia eteen, taakse ja sivuille. Tärkeää on, että pystyt tilassa vapaasti nauramaan, eikä sinun tarvitse pienentää omaa ääntäsi.

Varaa tunnille jumppa-alusta + fleece-peitto (ei pakollisia),

vesipullo sekä päälle mukavat vaatteet.
 

 

KUKA VOI OSALLISTUA?
Naurutreenit tunti on tarkoitettu aikuisille 18v.täyttäneille. Aikuisen seurassa, omalla lipulla myös nuoremmat osallistujat ovat tervetulleita (alkaen 12v.). 

Naurutreeneihin voi hyvin osallistua liikuntarajoitteiset, kuurot, sokeat, ja muut fyysisen vaivan tai vamman omaavat ja tarvittaessa oman avustajan kanssa (lue alla usein kysytyt kysymykset kohta). Myös avustaja tarvitsee ostaa oman lipun tunnille.

VOIKO OSALLISTUA, JOS ON "HUONO PÄIVÄ"?

Naurutreenit tunnille voi siis tulla juuri sellaisella fiiliksellä kuin sillä hetkellä tuntuu. Tärkeää kuitenkin on, että haluaa osallistua ja lisätä omaa hyvinvointiasi yhdessä toisten kanssa.

Nyt on mahdollisuus nauraa yhdessä muiden kanssa, ilman huumorin velvoitetta ja myös silloin kun tuntuu että naurun aiheita ei löydy, "eikä paljon naurata"?

Olet erittäin lämpimästi tervetullut mukaan, vaikka sinulla sattuisi olemaan "pahin mököpäivä ikinä".

Silloin on täydellinen naurutreenin paikka!

 

 

Useasti naurutreenit tunnin jälkeen olo onkin super rentoutunut, hyväntuulinen, tyytyväinen sekä kiitollinen kun on saanut kokea yhteisen naurun remakan toisten osallistujien kanssa.

 


 

Naurutreenit tunnin vaikutuksia

 

 • Kiristykset korvien välissä vähenee 

 • Naurulihakset koko vartalossa vetreytyy

 • Syy nauramiselle madaltuu

 • Kroppa rentoutuu sisäelimiä myöten

 • Uni maistuu herkullisemmalta

 • Positiivisemmat ajatukset pulppuavat

 • MieliHuvitus arjessa lisääntyy 

 • Hulluttelun taito aktivoituu

 • Liika vakavuus vähenee

 • Pöljäilyn perustaidot paranee

 • Rentous ja tyytyväisyys toteutuu

 • Rohkeus olla esillä helpottuu

 • Onnellisen olemisen tila mahdollistuu

 • Mielen ja kehon kiputilat unohtuvat (ainakin hetkeksi)

 • Hyvänolon hormoonit hyrähtävät käyntiin

 • Vagushermon paras tapa aktivoitua

 

 

Hellitä hetkeksi, ota aikaa itsellesi ja heittäydy 

yhdessä toisten kanssa naurunpyörteisiin!

TULEVAT NAURUTREENIT- KEVÄT 2024
 

HELMIKUU

Ke 7.2

Ke 14.2 Ystävänpäivänaurut 

Ti 20.2

Ma 26.2
 

MAALISKUU

Ke 6.3

Ma 11.3

Ti 19.3

Ma 25.3
 

HUHTIKUU

Ke 3.4

Ma 8.4

Ti 15.4 Peruttu

Ma 22.4 Peruttu

Ma 29.4 Peruttu

TOUKOKUU

Lippuja voi ostaa vasta toukokuussa.

Ke 8.5

Ti 14.5

Ma 20.5

Ma 27.5

KESÄKUU

Ti 4.6

Ma 10.6

Ti 18.6

Ma 24.6

Yhdessä nauraminen on sydänten 

kommunikointia, ilman sanoja <3 

KUN OSALLISTUT NAURUTREENIT TUNNILLE

Kirjoita oma nimesi suoraa ohjaajan chattiin. Jos osallistut jonkun toisen henkilön ostamalla lipulla, niin kirjoita hänen nimi ja sen jälkeen tunnille osallistujan eli oma nimesi.

 

Nimi videokuvan yhteydessä voi silloin olla joku muu, vaikka lempinimesi. Ohjaaja kutsuu osallistujia sillä nimellä mikä ruudussa lukee.

TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA

Jos tilaan tulee henkilö joka ei osallistu tunnille, pyydämme, että osallistuja poistuu videokuvasta hoitamaan tarvittavan asian sivummalle ja sulkee siksi aikaa mikrofonin. 

Jos muita yllättäviä ääniä kuuluu, puhetta, mikrofoni särisee, ovikello soi, toivomme pikaista reagointia asiaan ja sulkemaan välittömästi oma mikrofonin.  

PULINAT POIS JA NYT SAA NAURAA!

Naurutreeneissä tehdään tehdään yhdessä harjoituksia, annetaan naurulle tilaa ja hillitään puhehermoja. Suljetaan puhelimet äänettömään tilaan (tai lentotilaan). 

KUVAAMINEN JA VIDEOINTI TUNNILLA KIELLETTY

Kuvien tai videon ottaminen naurutreeneistä on ehdottomasti kiellettyä. Ulkopuolisille saa kertoa omasta naurutreenit kokemuksesta, mutta ei muista osallistujista. Kiitos että kunnioitat osallistujien yksityisyyttä.

 

Haluamme tarjota osallistujilla on luottavaisen ja turvallisen tilan heittäytyä naurun pyörteisiin 

 

 

LIPUN OSTON JÄLKEEN SAAT ZOOM LINKIN

Naurutreenit lipun oston jälkeen saat vahvistussähköpostin, josta löytyy zoom linkki, jolla pääset osallistumaan ostamasi päivän naurutreenit tunnille.

 

Saat muistutusviestin sähköpostiisi vielä 24h ja 1h ennen naurutreenejä (sekä 1h ennen tekstiviestin jos olet jättänyt puhelinnumerosi yhteystietoihin).

TÄRKEÄÄ!

Testaa laitteessasi zoom yhteys ja toimivuus hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua. Jos kamerasi ei toimi tai lopettaa toimimasta kesken naurutreenin, et voi jatkaa tunnilla, mikrofoni ei ole pakollinen pitää päällä, mutta toivottavaa. Tunnille ei voi myöskään osallistua jos on esim. liikennevälineessä ja haluaisi vain katsella, mutta ei itse varsinaisesti osallistu tunnille.   

 

Ennemminkin yhteistä naurua koetaan sekä harjoituksia tehdään asenteella ja ajatuksella: 

lempeästi, ilman pakottamista tai suorittamista

JOS NETTIYHTEYS KATKEAA

Jos nettiyhteys katkeaa, pyrimme saamaan sinut takaisin mukaan naurutreeneihin. Emme voi kuitenkaan taata 100%, että pääsee tunnille takaisin.

 

Kannattaa tässä tapauksessa odottaa rauhassa zoomin odotustilassa ja pyrimme raottamaan naurusalin ovea niin, että  

pääsee takaisin tunnille.
 

PÄIHTEET JA NAURUTREENIT

Naurutreeneihin ei voi osallistua alkoholia nauttineena, ei vaikka olisi ottanut yhden. Naurutreeneissä on NOLLA linja myös muiden päihdyttävien aineiden/ huumeiden osalta. 

 

OHJAAJAN OIKEUDET

Ohjaajalla on oikeus evätä mahdollisuus osallistua naurutreenit tunnille tai poistaa henkilö sieltä kesken tunnin, jos henkilö käyttäytyy esim. agressiivisesti, on päihtynyt tai ei noudata annettuja ohjeita. Mikrofoni voidaan sulkea niissä tilanteissa jos osallistujan puolelta kuuluu kovia häiritseviä ääniä, esim. mikrofoni sirisee, koira haukkuu äänekkäästi. 

 

PERUUTUSEHDOT JA JÄRJESTÄJÄN VASTUU

Pidämme oikeudet muutoksiin, äkillisten tilanteiden tapahtuessa esim. nettiyhteyden toimimattomuus tai ohjaajan sairastuessa tai muussa mahdollisessa tilanteessa, jolloin katsomme parhaaksi sekä joudumme siirtämään naurutreenit tunnin ajankohtaa.

Äkillisissä ohjaajan sairastapauksissa, pyrimme kuitenkin saamaan mahdollisuuksien mukaan korvaavan ohjaajan naurutreenit tuntia ohjaamaan. Sekä pyrimme tiedottamaan tunnin peruutuksesta osallistujille myös mahdollisimman pian sähköpostilla ja/ tai tekstiviestillä. 

Korvaamme peruuntuneen tunnin tai palautamme osallistumismaksun, jonka osallistuja on tunnista maksanut.

  

Naurutreenit tunnit sisältävät nauruhyvinvointi - menetelmien harjoituksia ja siksi tunnit ovat 

vaihtelevia ja monipuolisia 

NAURUHYVINVOINTI MENETELMÄT ESITTELYSSÄ
 

Naurujooga on tunnetuin menetelmä ja monelle perusta, kuinka saada käynnistettyä nauru itsessä helppoja nauruharjoituksia tehden. Naurujoogan nauruharjoitukset perustuvat pääasiallisesti arkisiin asioihin ja toimintoihin, johon lempeästi lisätään naurun äänteiden tekemistä. Sekä naurujoogassa voi olla myös vapaanauruoiso + ohjattu rentoutus sekä yhteen kokoavat loppuharjoitukset. 

 

Naurukaveri -menetelmä on uusi ja Essi Tolosen kehittämä tapa ensisijaisesti tehdä harjoituksia one-to-one ajatuksella sekä harjoituksia voi soveltaa myös ryhmän kanssa tehtäviksi. Ajatus on, että jokaisella olisi hyvä olla oma naurukaveri, jonka kanssa voi helposti nauraa yhdessä. Jos ei vielä ole omaa naurukaveria tai ainakin haluaa yhden lisää. Naurukaverin voi tilata ohjaamaan omaan kotiin. Naurukaverin kanssa on aina tuplasti enemmän naurua. Ja käy myös heille, jolla nauru saattaa olla hiukan kadoksissakin.

 

Nauruvalmennus -menetelmä on edesmenneen psykologi/ terapeutti Annette Goodheartin kehittämä menetelmä, miten voisi nauraa asioille ja tilanteille, jotka ei varsinaisesti naurata? Nauruvalmennuksesta tulemme käyttämään hyväksi ajatusta/ asennetta, että kaikelle voi nauraa jos niin valitsee ja haluaa. Teemme myös yksittäisesti joitakin nauruvalmennuksessa käytettyjä harjoituksia tai hyödynnämme.

 

Naurutreenit harjoitussarjat on Essi Tolosen kehittämiä harjoituksia, joissa liikkuvuus, asenne, leikkisyys, mielikuvitus, rytmi, kunnon kohottaminen, tanssillisuus, heittäytyminen, voimaantuminen ja luovuus on tärkeitä elementtejä. Naurutreenit harjoitussarjat sopivat mm. liikkuvuutensa puolesta hyvin paikkoihin, joissa pidetään muitakin ryhmäliikuntatunteja. Myös tapa miten ryhmässä tehdään harjoituksia poikkeaa osassa harjoituksia mm. naurujoogan tavasta liikkua ryhmänä. Harjoituksia voidaan tehdä myös osaksi yksilö ohjaus työskentelynä.
 

 

NAURAMiNEN ON NiiiiiiiiiiN PARASTA!

Tätä on odotettu ja kyselty ja nyt se alkaa

Joka viikko 
NAURUTREENIT 

zoomissa klo 18-19!

NAURUSALIN OVET on avattu ja ilmoittautuminen Naurutreenit tunneille alkanut. Yhdessä nauramisessa on kokonaisvaltaista hyvinvointia lisäävää taikaa, niin mielelle kuin keholle.

Tule kokemaan se!

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Voiko joku muu ostaa toiselle naurutreenit tunnin tai voinko antaa oikeuden toiselle henkilölle osallistua?

Voi ostaa ja/ tai antaa oman lippunsa osallistua tunnille. Tullessaan tunnille ILMOITTAUDUTAAN aina ja silloin osallistuja kertoo ohjaajalle chatissa, kenen lipulla osallistuu (lipun maksajan nimi). 

 

Mitä jos alkaa itkettämään naurutreenit tunnilla?

Naurutreenit tunnilla saa myös itkeä ja voi halutessaan keskeyttää harjoituksen, mutta olla vielä mukana tunnilla.

 

Voiko käydä vessassa tai muusta syystä poistua kesken tunnin?

Voit halutessasi poistua tunnilta ja tulla takaisin. Mutta jos et halua poistua kokonaan, niin pidä itsesi kuitenkin zoom yhteys auki. Jos on pidempään pois ruudulta ja yhteys auki, niin laita chattiin voi laittaa ohjaajalle viestin syystä, jotta emme huolestu.

Mitä jos en pääsekkään osallistumaan naurutreeneihin, vaikka olen ostanut jo tunnin? 

Lunastettua lippua ei palauteta, mutta sen voi antaa toiselle henkilölle. Tullessaan tunnille osallistuja kertoo ohjaajalle kenen lipulla osallistuu (lipun maksajan nimi). Lipun voi myös siirtää toiseen ajankohtaan 5€ liämaksusta. Ilmoitus tunnin siirrosta, tarvitsee tehdä ennen tunnin alkua tekstiviestillä 050-3700 338 numeroon. Lisämaksu maksetaan vain silloin kun on perunut ja varaa sekä ilmoittautuu seuraavalle tunnille. Kerromme tekstiviestillä takaisin tunnin peruuttaneelle, miten voi varata ja maksaa 5€ kun haluaa korvaavalle tunnille. 

Voinko jakaa zoom linkkiä ystävilleni?

Henkilökohtaista vahvistusviestissä olevaa zoom linkkiä ei saa jakaa. Ja katso edellisen kysymyksen vastaus.

 

Voiko yhden tietokoneen/ yhteyden kautta osallistua useampi henkilö?

Saman laitteen kautta voi osallistua useampi ja max 4hlöä ja jokainen tarvitsee ostaa oman lipun tunnille. 

 

Voinko osallistua, vaikka esim. istun bussissa, junassa, kävellessä?

Koska naurutreeneihin osallistutaan videokuvalla, niin on hyvä huomioida, että paikka josta osallistut tunnille mukaan on rauhallinen ja häiriötön. Sekä videokuva ei heilu.

 

Voinko osallistua jos olen kipeä, eikä jaksa paljoa tehdä harjoituksia?

Voit osallistua jos kuitenkin jaksat tehdä joitakin harjoituksia mukana, vaikka rauhallisemmin, oman kunnon mukaan.

 

Voiko liikuntarajoitteinen henkilö osallistua?

Kyllä voi ja silloin harjoitukset voi tehdä itselle sopivalla tavalla, sovelletusti. Myös ohjaaja voi auttaa tässä, jos kertoo ennen naurutreenin alkua, että haluaisi apua ja ohjausta, miten harjoitukset voi tehdä sovelletusti. Nauruharjoituksia ei voi tehdä väärin ja aina voi tehdä harjoitukset vaikka pienesti ja antaa enemmän naurulle tilaa.

 

Voiko näkövammainen henkilö osallistua?

Voi osallistua ja hyvä olla henkilökohtainen avustaja mukana, joka voi kertoa tarkemmin tai avustaa harjoituksessa. Tässä tapauksessa on hyvä laittaa osallistujan mikrofoni kiinni, että muut eivät kuule lisäohjeita.

 

Voiko kuuro henkilö osallistua? 

Voi osallistua ja hyvä olla henkilökohtainen avustaja mukana, joka voi kertoa viittomakielellä tarkemmin tai muuten avustaa harjoituksessa. Tässä tapauksessa on hyvä laittaa osallistujan mikrofoni kiinni, että muut eivät kuule mahdollisia lisäohjeita jos niistä pääsee ääntä. 

 

Voiko osallistua hiukan alkoholia juoneena/ päihtyneenä/ huumaavia aineita nauttineena?

Kaksoisvaikutuksen ehkäisemiseksi, tunnille osallistutaan 0% veressä päihdyttäviä aineita. Jos ohjaaja kuitenkin huomaa osallistujan humalatilan tai osallistujaan ei saa yhteyttä, on hänellä oikeus evätä mahdollisuus osallistua naurutreenit tunnille välittömästi tai poistaa henkilö sieltä kesken tunnin.

bottom of page